Multilotto

Historian bakom Skraplotten

Skraplotter har funnits i butik sedan 70-talet och är ett spel som kom till tack vare John Koza och Daniel Bower. Koza var utbildad inom datorvetenskap och Bower en skicklig marknadsförare. Det var under 1973 som dessa två män möttes och stratade Scientific Games Corporation. Menignen med företaget var att hjälpa olika spelföretag att ta fram nya produkter och få dessa att sälja. Företagest första klient blev Masachusetts State Lottery Commission som skötte all spelverksamhet i staten.


» Delta i världens största lotterier med Mulitlotto


Spelen som fanns på denna tid var spel som man fick vänta på resultat för i flera dagar, vilket fick spelarna att tröttna och ibland glömma bort sina spel. Det Bower och Koza kom fram till var att man ville skapa ett spel där spelaren direkt kunde se om den vunnit eller ej och ett spel där små insatser kunde ge stora vinster. Utifrån denna idé kom skraplotten till. Koza skapade ett system för att försäkra att resultatet på lotterna var slumpade och ingenting som man kunde räkna ut eller så. Bower utvecklade vidare produkten för att göra den attraktiv för konsumenterna och för att göra detta till ett alternativ till andra lotterier. Den nyframtagna produkten tredubblade inkomsperna för Massachusetts Lottery och är än idag en mycket populär produkt som hela tiden vidareutvecklats av olika spelföretag.


Trisslotten var den första lotten som introducerades i Sverige år 1986 och gavs ut av Svenska Spel. Lotten blev mycket populär och med tiden kom det ut fler olika lotter från företaget. Att skraplotten är så pass populär tros hänga ihop med det låga priset och möjligheten till stora vinster direkt.

Multilotto