Multilotto

Skrapa en lott

Att skrapa en lott är baserat på tur – däremot finns det de som tror att även tur går att påverka. När man skrapar kan man skrapa med olika saker. Det går att skrapa en lott med mynt, plektrum, ring, glas eller något annat föremål med skrapar förmåga. Vissa av dessa föremål sägs ge olika saker om man skrapar med dem. Självklart inte gå att bevisa att det stämmer men folk har skapat vidskepelser kring detta ihop om att mixtra med sin tur.


» Delta i världens största lotterier med Mulitlotto


Ett mynt sägs ge antingen stor vinst eller ingen vinst. Det är ett dubbelsidigt spjut. Antingen får man krona eller klave. Så vill man öka chansen att få en riktigt hög vinst ska man skrapa med myntet, däremot riskerar man då även att inte vinna något alls.


Ett plektrum sägs ge chans på special vinsten som finns. Som att synas i tv eller kanske få en resa – beroende på vad det är man skrapar för lott. Om det är en skraplott på ett nöjesfält ger plektrumet störst chans på vinst då det är förknippat med nöje.


Att skrapa med en ring ska alltid ge vinst då det är en föremål utan ände. Däremot garanterar det inte att man får en stor vinst. Istället för man små vinster varje gång man skrapar med ringen. Det kan vara tillräckligt med vinst för att köpa en ny lott eller kanske något gott att dela med den som givit en ringen.


Skrapa med glas ska ge otur – särskilt om det är en glasbit från ett större glasföremål som gått sönder. Därför avråder de flesta att man ska skrapa med något gjort av glas. Det sägs att om du skrapar med glas kommer du aldrig att vinna. Vissa stunder kan skrapandet med glas även betyda att de andra föremålen blir påverkade. Du har ökat din otur och den håller i sig oavsett vad du gör för att få tillbaka den.


Andra skrapföremål är saker som man har fått genom tidigare tur. Kanske ett mynt man hittat på marken eller ett plektrum man lyckats fånga på en konsert. Det kan även vara ett föremål med stor betydelse, som en sak man fått från någon som har tur eller som betyder väldigt mycket för en. Det skulle till exempel kunna gå att skrapa en lott med de där klädnyporna man fick av mamma.

Multilotto