Multilotto

Spela tia lotter på nätet

Tialotten är en populär lott, främst för att den är så billig. Den kostar bara en tia, precis som namnet säger. Det är Svenska Spel som har lanserat den populära skraplotten. Idag finns den i flera versioner. Du kan köpa tialotter i vanliga livsmedelsaffärer, kiosker, bensinmackar och andra ställen som säljer lotter. Dessutom kan du numera köpa skraplotterna via Internet, på Svenska Spels hemsida. Där skrapas lotten direkt på skärmen och om du vinner så sätts pengarna in på ditt spelkonto. Samtliga Tialotter kostar 10 kronor att köpa per styck och du kan vinna upp till 250 000 kronor på en lott. Svenska Spel kommer ofta ut med nya varianter av spelet och det finns därför alltid någonting för alla att spela. Nedan hitter du inforamtion om de spel som är aktuella just nu.


Tialotten är ett väldigt snabbt spel och såväl som skraplotter så finns det även casinospel som går väldigt snabbt att spela. För att hitta de bästa spelen är ett tips att se över utbudet hos flera spelbolag för att hitta den sajt som passar dig bäst.


Tia Stjärnvinst
Tia Stjärnvinst är det som vanligtvis brukar kallas för Tia-lotten. Den består av ett skrapfält där det döljer sig tio belopp bakom. Om du skrapar fram tre likadana belopp så vinner du det beloppet. Om du lyckas skrapa fram tre stycken stjärnsymboler så vinner du summan av alla belopp i hela skrapfältet! På lotten finns även ett ytterligare skrapfält där du kan dubblera din vinst ifall du har vunnit. Skrapfältet kallas för ”Krona eller Klave”. Vissa lotter har krona och om du då skrapar fram en krona så vinner du den dubbla vinstsumman. Om du istället får klave så behåller du din vinst som den är. Vissa lotter har klave och om du då skrapar fram en klave så dubbleras vinsten, medan om du skrapar fram en krona så behåller du vinsten som den är. Även stjärnvinsten kan dubbleras.


Tia Tre i rad
På Tia Tre i rad gäller det att precis som i det klassiska spelet få tre ringar eller kryss i rad för att få vinst. Lotten består av ett fält med 3x3 rutor. Mellan dessa rutor går det markerade linjer som visar hur man kan få vinst på lotten och vid slutet av varje linje kan man se vad vinsten är för just denna rad. Du spelar på lotten genom att skrapa på de nio fälten där du får upp antingen kryss eller ringar. Lyckas du få en full rad av samma symbol, vare sig det är kryss eller ringar, så har du vunnit den summa som gäller för den raden.


Tia Mitt i mellan
Tia Mitt i mellan är ett spel där det gäller att skrapa fram ett lagom hägt och lågt nummer för vinst. Lotten består av tre lodrätta rader med fyra skrapfält i vardera rad. Den vänstra raden är markerad med "Lågt nummer", den högra med "Högt nummer" och den mittersta med "Ditt nummer". Det gäller för dig att lyckas skrapa fram ett nummer i raden "Ditt nummer" som är högre än det i spalten "Lågt nummer", men samtidigt lägre än det i spalten "Högt nummer". Lyckas du med detta så skrapar du sedan fram vinsten under vinst-fältet bredvid varje rad.


Tia 17 eller mer
Tia 17 eller mellan är en lott som kan ses som en kombination av Tre i rad och Mitt i mellan. Lotten består av ett fält med 3x3 rutor med horisontella och vertikala linjer mellan varandra. Det är i dessa linjer man kan vinna. Under varje fält på lotten döljer sig en siffra och det gäller för dig att i någon av linjerna lyckas skrapa fram en total summa som blir 17 eller högre. Lyckas du med detta skrapar du sedan fram din vinst under vinst-fältet vid den vinnande raden.

Multilotto