Multilotto

Spela skrapspel på nätet

Svenska Spel har lanserat ett antal spel som de gemensamt kallar för skrapspel. Just nu finns det fyra stycken skrapspel: Skrapbingo, Skrapkryss, Skrappyramid och Skrapstjärna. Varje lott kostar 30 kronor och du kan vinna upp till en miljon kronor på en enda lott. Skrapspelen är populära för att det tar längre tid att skrapa dessa än att skrapa till exempel en Tialott eller en Trisslott och därmed så höjs också spänningen under en längre tid. De har flera vinstchanser på samma lott och de passar bra som presenter.


» Delta i världens största lotterier med Mulitlotto


Skrapbingo
Skrapbingo är den mest kända lotten av de fyra skrapspelen. Den kombinerar skraplotter med bingospel. Lotten består av 25 stycken utropsnummer som du skrapar fram samt fyra bingobrickor med totalt 25 fält i vardera. Allt eftersom du skrapar fram de 25 utropsnumren så skrapar du motsvarande nummer om det finns med i någon av bingobrickorna. Samma nummer kan finnas på fler än en av brickorna. Du vinner om du får en rad, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt. Du kan även vinna genom att få fyra hörn, ett kryss, eller hela ramen. Summan du vinner varierar mellan de fyra bingobrickorna. Du kan dessutom vinna flera gånger på samma lott.


Skrapkryss
Skrapkryss är en lott där du spelar med ord och bokstäver istället för siffror. Lotten består av ett korsordsliknande fält med olika ord och ett fält med 18 dolda bokstäver. Du skrapar i tur och ordning fram dina bokstäver och markerar samtidigt den framskrapade bokstaden i ditt korsord, där samma bokstav kan förekomma flera gånger. Lyckas du markera tre eller flera hela ord i ditt korsord så har du vunnit. Orden varierar i längd och korsar även varandra i korsordet. På Skrapkrysset kan du vinna från 30 kronor och upp till en miljon.


Skrappyramid
Skrappyramid består av en skrappyramid med 30 nummer samt 25 stycken utropsnummer. Först skrapar du fram utropsnumren. Därefter skrapar du fram motsvarande nummer i skrappyramiden. Samma nummer kan förekomma på båda sidor av pyramiden. Om du lyckas markera en hel rad på vänster sida eller genom hela pyramiden vinner du. Du kan vinna flera gånger på samma lott eftersom du kan skrapa fram flera rader om du har tur.


Skrapstjärna
Skrapstjärna är en av Svenska Spels senaste skraplotter som består av 19 stjärnfält och 18 dolda fält. Du börjar med att skrapa fram en av de dolda fälten där du får fram en summa eller textet "Ingen vinst". Sedan skrapar du på den motsvarande stjärnan med samma summa eller text. Det kan finnas flera stjärnor med samma summa. När du har skrapat och markerat alla summor kommer det finnas en oskrapad stjärna kvar och det är summan i denna som blir din vinst.


De flesta skrapspel finns att köpa hos närmaste Svenska Spel-ombud men ibland kommer det även spel som endast går att spela på nätet.

Multilotto