Multilotto

Skrapa triss lotter på nätet

Trisslotten är en skraplott från det statliga spelbolaget Svenska Spel. Trisslotten lanserades redan 1986 och är garanterat den mest kända skraplotten i Sverige. Numera kan du även köpa trisslotter online och i mobiltelefonen. Idag finns det två stycken olika trisslotter. Den vanliga trisslotten kostar sedan 3 september 2012 30 kronor. Den består av ett skrapfält med nio rutor. När du skrapar lotten så skrapar du fram olika penningsummor. Tre likadana summor gör att du vinner det beloppet. Den högsta vinst som du kan vinna direkt när du skrapar trisslotten är 1 miljon kronor. Om du får vinst har du också möjlighet att multiplicera din vinst. Det gör du genom att skrapa en ruta som kallas ”X gånger vinsten”. Antingen får du en gånger din vinst, två gånger vinsten eller hela tio gånger vinsten.


» Delta i världens största lotterier med Mulitlotto


En Dubbeltriss ser ut som två trisslotter som sitter ihop. Priset för lotten är 60 kronor. Lotten består av två skrapfält som vardera har nio skraprutor med penningsymboler bakom. Du kan kombinera skrapfälten på så vis att två likadana symboler i det ena skrapfältet och ytterligare en likadan symbol i det andra skrapfältet ger vinst. Även på dubbeltriss kan du ha chans att multiplicera din vinst genom skrapfältet ”X gånger vinsten”.


Förutom de direkta kontantvinsterna så finns även bonusvinster på trisslotten. Bakom skrapfälten finns nämligen också klöversymboler och tv-apparater. Om du skrapar fram tre av dessa har du rätt att delta i en offentlig tv-sändning där du får skrapa en ny lott. Får du fram tre tv-apparater får du skrapa en lott som ger dig en garanterad vinst mellan 100 000 och 5 miljoner kronor. Lyckas du istället skrapa fram tre klöver-symboler får du skrapa två lotter som ger dig en månadsbaserad summa som du får utbetald i ett visst antal år. Som mest kan man vinna 100 000 kronor i månaden i 25 år, vilket är en totalsumma på 30 miljoner kronor!


Runt jul och andra högtider brukar det komma olika specialutgåvor av trisslotten. En nyhet som Svenska Spel lanserade lagom till julen 2011 var en julkalender som bestod av 24 trisslotter, en för varje dag. Vinsterna på lotterna i kalendern var självklart lika slumpad som vanliga lotter man köper i butik och därför hade man även om man vunnit dagen innan en ny chans att vinna ännu en gång dagen därpå.

Multilotto